2010. november 9., kedd

Musical Paletta Ceglédbercelen

Úgy hiszem sokak véleményét fogalmazom meg azzal, ha azt mondom, hogy egy olyan egyedülálló koncertnek lehettünk részesei vasárnap délután. Nem titok, többünk nagy kedvencei léptek fel együtt, egy színpadon, ami önmagában is egy csodával felérő dolog lett volna, hát még amit ott alkottak.
Hosszan tudnám részletezni a kalandos odajutásunkat erre az apró és nem kevésbé eldugott településre, de legyen annyi elég, hogy egy kisebb vonatút és séta után azért csak célba értünk. A művelődési ház, mintegy központi épület emelkedett ki a családi házak és vidéki kúriák sorából. Ahogy beléptünk, tudtuk, hogy sokan osztozunk ma a kultúra ezen szívmelengető házán, ugyanis az előtérben már gyűltek szép számmal az emberek. Néhány ismerős arc és szerencsére sok ismeretlen. Nem voltunk olyan "hű de" sokan, inkább családias hangulatúra sikeredett a dolog. Mint egy kis összetartó közösség. Mindenki izgatottan tekintgetett a bejárat felé, vártuk, hogy végre elfoglalhassuk helyünket. Nos, ez nagy lassan sikerült is. Talán az izgalom miatt éreztük így, vagy ténylegesen is megtörtént, de csúszással kezdődött a koncert. Én a magam részéről vártam, hogy a jól ismert "We will rock you" nyitány induljon, ahogy Attila fellépéseinek mintegy 80%-nál szokott is, ám ezúttal nem ő kezdett, hanem Egyházi Géza a nevével már-már egyé váló Vámpírok bálja című musicalből egy dallal ("Meghívás a bálba"). Ezt követően azért rögtön Ati jött, aki szerencsénkre ismét magára vállalta a konferanszé szerepét. Nem véletlenül szerintem, hiszen nem sok hozzá hasonló, jó humorú és szórakoztató bemondó van :) Így ismét részesei lehettünk a más jól ismert "Fábry" féle stand up comedy műsornak, amit ezúttal kivételesen sok személyiség megjelenítésével mutatott be nekünk kedvenc Fantomunk. És ha már Fantom... természetesen az Éj zenéje is felhangzott a délután folyamán, illetve egy olyan egyedi feldolgozása a címadó duettnek, ami talán még a Madách 600. előadásán sem volt hallható: 3 férfi (Attila, Géza és Bot Gábor) és Mahó Andrea gyönyörű szopránja. Nem semmi volt. Na de ne rohanjunk ennyire előre a műsorban... Bár a fellépők között két színész is hivatalos résztvevője az idén nyáron debütált Sakk című musicalnek, gyönyörűségünkre Attila énekelt két számot is az előadásból. Itt megemlíteném, ha esetleg valaki nem tudja, hogy ő maga is játszotta anno a Rock Színházban mind a két főszerepet a produkcióban. Így hangzott hát fel a "Forog a kerék", illetve hatalmas meglepetésként a "Bangkok" című nóta, ami igazán felperzselte a kedélyeket és mi, Nikivel hatalmasat tomboltunk rá. Fantasztikus volt mind a kettő. És igazából ezek voltak azok a dalok, amik abszolút újdonságként jelentek meg Attila repertoárjában. (Igaz, a Forog a kerék elhangzott korábban a New Orleans Music Clubban is.)
Emellett természetesen kihagyhatatlan "buli" elemként volt a Hotel Menthol, amit ezentúl csak "Fotel Mentor"-ként emlegetünk hála vicces énekes barátunk megújító ötletének :) De volt még a "Valahol Európában"-ból Hosszú dala, a "Miért van" duettként Bot Gáborral, a fél évvel ezelőtt debütáló "Vivo per lei" Mahó Andival, illetve szintén vele a "Fame", azaz a hírnévről szóló jól ismert nóta, valamint a mindenki által leginkább várt csodálatos férfi tercett: a Belle, a Notre Dame-i toronyőr című musicalből. És persze mi mással zárulhatott volna a délután, mint a Lehetsz királlyal, és az "Azért vannak a jóbarátok" című Máté Péter dallal, amelyekben már mind a négy szereplő együtt állt színpadra.
Nos, úgy gondolom, hogy már a felsorolt dalokkal mindent elmondtam a koncert színvonaláról és hihetetlen élménygazdagságáról. És ahogy mindig, most is a lenyűgöző zenei élményhez masszívan társult Attila laza és szórakoztató humora, amivel kétség kívül mindenkinek egy kellemes és nagyszerű kikapcsolódást biztosított, fellépő kollégáival együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése