2011. szeptember 11., vasárnap

Pécsi koncert és a Zrínyi előadás

Illendő most már egy kisebb beszámolót összehozni erről a csodás hétvégéről. Hol is kezdjem... én sajnos csak a szombati napon vehettem részt, így csak az aznapi eseményekről írhatok.


A koncert mire kezdetét vette szépen megtelt a korán sem oly kicsi tér, ahol a színpadot felállították Pécsen. A lépcsősorok tömve voltak az egymás nyakában kuporgó nézőkkel és mindenki izgatottan leste, hogy ki lép elsőként színpadra. A műsort Bencze Attila vezényelte. Aztán jött Sasi a Hair ismert szóló dalával, az I got life-al, amit persze magyarul adott elő és mindannyiunk nagy meglepetésére, leugorva a színpadról, betáncolt a közönségbe imitálva a fiatal Berger mozdulatait. Ezt követően Vermes Tímea varázsolt el bennünket Sheldon Bloomjával, és végre Ati is színpadra került. A műsor során hallhattuk tőle és Timitől a Szóló szaxofont, amely a kezdeti mikrofon problémák ellenére másodjára már minden gond nélkül végig ment és mondanom sem kell, csodálatos volt. Aztán jött egy igazi pörgős Lehetsz király, amit ezúttal Attila egyedül adott elő (pontosabban a háttérben Timi kísérte őt időnként vokállal), illetve egy vérbeli Fame előadás is felhangzott, a jól megszokott és szeretett lelkes előadással. Végül pedig egy egyedi Fantom duett hallhattunk, amely ezúttal tercetté alakulva két Fantommal és egy Christine-el varázsolt el minket. Összességében tehát remek kis koncert volt!


Ezt követően a Zrínyi pedig maga volt a tökély! Nehéz róla bármi újat írni... még mindig ugyan olyan fantasztikus, zseniális és lenyűgöző, mint tavaly volt. Attila továbbra is magasan kiemelkedik mind színészileg, mind énekesileg a társulatból, és természetes prózailag ő viszi az előadást. Talán az egyetlen (számomra) új szereplőt emelném még ki, Ódor Kristófot, aki testvérét, Botondot váltotta fel Zrínyi fia szerepében. Tehetséges, megnyerő fiatal színész. Érdemes odafigyelni rá a jövőben.


Úgy gondolom rajtam kívül is, aki ott volt Pécsen, nem bánta meg, hogy részt vett ezeken a remek programokon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése