2011. február 11., péntek

Végtelen szerelem - beszámoló

Volt szerencsénk megtekinteni még bemutató előtt a Madách Színház készülő projektjét, a Végtelen szerelem koncertet, amit szombaton mutat be a körúti színház Valentin-nap alkalmából.
A koncert a 8-as jegyében telik, hiszen nyolc szólista, nyolc vokalista a szerelem nyolc stációját mutatja be dalok, próza és tánc segítségével, míg a végtelen jele a fektetett nyolcas, tehát koránt sem egy szűkre szabott dolog akar ez lenni, tovább mutat a koncert a 8 fokozatnál, mintegy a szerelem megújuló, mindig más és más változatos voltát is elénk szeretné tárni.
Szerednyey Béla rendező Galambos Attila dramaturg segítségével egy színes előadást alkotott meg, melyben mintegy váltakoznak a zenés betétek, a prózai monológok, a táncok és a kommentár. Mert nincs történet narrátor nélkül, így a művészi, romantikus előadásokat Hajdú Steve szórakozott professzor karakterének biológiai és kémiai magyarázatai egészítik ki, Steve ugyanis elmondja a szerelem élettani, fiziológiai hátterét is humoros formában.
A nyolc szólista pedig Attila, Mahó Andi, Krassy Reni, Feke Pali, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Posta Victor és Gallusz Niki. Hol szólóban, hol duettben énekelnek híres musical dalokat, Attila például Krassy Renivel énekelte a Szóló szaxofont a Miss Saigonból, vagy Mahó Andi a Ma éjjel táncolnékot a My fair ladyből. A háttérben kivetítők segítik az adott dal hangulatának megteremtését, a Miss Saigon részlet alatt Vietnám motívumait látjuk, míg a May fair alatt Audrey Hepburn bájos mosolyát. Alapvetően a romantikus oldalt ezek a szólók, duettek adják, míg több csoportos előadást is láthatunk, amik inkább a humoros vonalat képviselik, egyfajta különös szilveszter hangulatban szerpentinnel a nyakukban éneklik például a Grease egyik dalát, valamint különböző magyar slágerek alkotta mixet, miközben megcsodálhatjuk tánctudásukat. :D A próbán Attila különösen kitett magáért, olyan nyakatekert koreográfiát mutatott be, hogy azt tanítani kellene. :D Valamint a négy férfiú Viktória című létrával koreografált dala után is nevetőgörcsbe állt az ember hasizma. :D
Ki kell még emelnem a prózai betéteket, amelyben például Kosztolányi, Ady vagy épp Robert Schuman levelezésébe tekinthetünk bele, ekkor fotelben ül az adott művész és a párját alakító művésznő, és felolvassák, illetve monológban elmondják érzéseiket. Attila prózája volt a legszebb a férfiak közül (Posta Victor és Homonnay Zsolt mondott még ilyet), ő a szenvedélyes Schumant személyesítette meg.
A hét stációban pedig a szerelem előérzetétől kezdve a kiteljesedésen át az elmúlásig, mindenféle dalok és érzések megmutatkoznak, A Beatles, Máté Péter, Demjén Ferenc, Cserháti Zsuzsa vagy épp Barbara Streisand dalain át, illetve híres musical slágerek segítségével (pl. Webber: Tell me on sunday).
Romantikus és realista, szerelmes és kétkedő, egyedülálló vagy házas, nagyon sok ember találhat valamit ebben az előadásban, ami megérinti. Akinek pedig herótja van a Valentin-naptól, mint például jelen bejegyzés írójának, az is jól szórakozhat, van sok vicces elem, és némely dal igazán megindító. :)

Cikk és fotók a koncertről. Port.hu fotók. Zene.hu fotók.

3 megjegyzés:

  1. Köszönet a beszámolóért. A vasárnap délutáni előadásra van jegyünk. A beszámolót olvasva, a fotókat nézve egyre kíváncsibb vagyok, bár én már akkor elkönyveltem magamban, hogy nagyon jó lesz, amikor még csak az előadás meghirdetését láttam és olvastam a szereplők listáját.A Valentin-naptól nekem is herótom van.
    A fotók mint mindig, most is tökéletesek. Gratulálok Ranának!

    VálaszTörlés
  2. Igen,az előadók miatt érdemes megnézni:) Nagyon jók,mint mindig! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönet az elismerő szavakért.. mint mindig, most is csak azt mondhatom, jó alanyról könnyű jó fotót csinálni :))

    VálaszTörlés