2010. július 18., vasárnap

Musical Parádé

Pénteken került megrendezésre a Pécsi Szabadtéri Játékok keretein belül a Musical Parádé elnevezésű musical hakni Polyák Lilla, Koós Réka, Homonnay Zsolt és persze Attila közreműködésével.
Az előadás 9 órakor vette kezdetét az általam már jól ismert bevonuló zenével, amit Csengusz koncertjein előszeretettel alkalmaz: a Queen-féle We will rock you című szám dobogás, majd Détár Enikő hangja: "Ladies and Gentleman! Meine Damen und Herren! Hölgyeim is Uraim!" majd feldübörög Freddy Mercury hangja: "Show must go on!" és végre színpadra lép a várva várt mosolygó arc. Ez egyébként Attila saját hangkeverése. Szerintem nagyon találó és ügyes kis egyveleg, ami remekül fel tud vezetni ilyen koncerteket.
Alapvetően nem volt egy kifejezett konferanszié, gyakorlatilag mindig azt mondta be a következőt, aki előtte volt. Ennek az eredménye egy sor kölcsönös szívatás és vicces történet egymásról. Különösen a két fiú osztotta egymást. Nagyon viccesek voltak. Nem tudnám most hirtelen az összes elhangzott dalt felidézni, de volt Csengusztól Hotel Menthol, Cápadal, Kell még egy szó, Kind of Magic Rékával, Szaxofon duett és Lehetsz király, Azért vannak a jóbarátok és Thank you for the music közösen mindenkivel. Ezek közül kiemelném a Szóló szaxofont, ami egy hosszas felvezetőt kapott Attilától, aminek az eredménye az lett, hogy az első versszakot úgy, ahogy van végig röhögte. Úgyhogy mondanom se kell, alapvetően mókás volt a hangulat. Mindenesetre tetszettek a közös dalok, mert új szólamokat szólaltattak meg, amik sokkal színesebbé tették az -olykor már egészen- elcsépelt nótákat.
A fellépést követően a művészek dedikáltak a bejáratnál, Ati csak hamar kiosztott 25 autogramkártyát, utána már csak sima kis papírra írogatott. Hatalmas tömeg tornyosult az asztaluk előtt, így bátran kijelenthetem, nagy volt az érdeklődés irántuk. Persze a szabadtéri nézőtere is fullosan tele volt, még álló emberek is voltak oldalt, illetve létrejött egy feledik sor a 0. és az első között a lépcsőn. Ott ültem én is és onnan fotóztam.
A koncert előtt a Pannon Tv is készített interjút a művészekkel, aki tudja, figyelje a műsorukat.
Annyit fűznék még hozzá személyesen, hogy szerintem egy remek kis koncert volt. Jó zenék, jó hangulat, jó idő. A fellépők tehetséges művészek egytől egyig. Örülök, hogy ott lehettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése