2010. július 25., vasárnap

Zrínyi Egerben

Gondoltam írok egy beszámolót, ha még Rana nem írt. :)
Nos, a Zrínyi 1566 csapata Szigetvár és Simontornya után Egerben is aktív munkába kezdett. 22-én próbák zajlottak, illetve este egy előadás keretében a főpróbát is megtartották. Maga a minimalista díszlet jól mutatott a várban, a kőfalat utánzó részek teljesen beleolvadtak Eger várába. Én 22-én délután néztem be a próbára, akkor nyári ruhában, napszemüvegben próbáltak épp a színészek. Moravetz Levente lelkesen rendezte őket, s ő maga is beállt színészei közé Beleznay Endre helyett ugyanis ő játszotta Szokoli Mehmed fővezért. Aranyos volt, mert néha ő maga is tévesztett szöveget, de ez nem is csoda, rekkenő hőség volt. Egy részen Attila is épp a darabbéli párját játszó Bodonyi Beátát ölelte, mondta a romantikus vallomást majd villámgyorsan közbeszúrta: "Na most súgjatok!" :D
Ezután az esti előadásra sajnos nem tudtam maradni, de amennyire jól értesültem, maga az előadás jó volt, csupán az eső szólt közbe, ami Feke Pali színpadra lépése után leállította az addig jól alakuló estét.
Rana szokásosan mély érzelmeket elkapó fotóit itt nézhetitek meg, a Videók aloldalon pedig egy videót láthattok a 23-i előadásból (amit szintén megszakított az eső, kétszer is, de legalább végigjátszottak).

2 megjegyzés:

  1. Annyival kiegészíteném még, igaz, nem Attilával összefüggően, hogy volt egy nagyon misztikus része az esti előadásnak. Sasvári Sándor énekelte éppen :"Ha úgyis jő egy vad vihar, az mindent elsöpör.Ott győztes nincs, ott nincs esély, ott nincs ki tündököl. " És mögötte az égen gomolygó sötét felhőkben cikáztak a villámok. Nem volt egy dörgés sem, csak a félelmetes néma villámok. Döbbenetes volt!

    VálaszTörlés