2010. június 14., hétfő

Aktuális hírfolyam

Nehéz évad közben, pontosabban a végén hírekkel szolgálni. Ami jelenleg Attila idejének nagy részét kiteszi, az a szeptemberben debütáló Jézus Krisztus Szupersztár a Madách Színházban. A május 31.-i olvasó próbával megindult a több hónapos próba folyamat. Atira nem kisebb feladat vár, mint a főszereplő Jézus karakterének színre vitele olyan remek kollégákkal, mint Feke Pál (aki a másik szereposztásban játssza majd a címszerepet), illetve Serbán Attila, akit a Madách közönsége már jól ismer. (Serbi egyébként Júdásként lép majd színpadra).
Nem ez lesz Csengusz első Szupersztár előadása, ugyanis játszotta már Pécsen is. A 2000-ben a baranyai fővárosban játszott musical különlegességét emelte még, hogy Attila akkor pont a Krisztusi korban járt, és 33 évesen játszotta el a Megváltó passióját. Maga a tény, hogy 10 év elteltével ismételten megkapta a szerepet, ezúttal a pesti musicalek Erzsébet körúti otthonában, egyértelmű jelét mutatja tehetségén. A kérdés csak az, hogy a teljesen új szöveg mennyi nehézséget okoz majd számára. Saját bevallása szerint is biztos, hogy nagy koncentrációt fog igényelni, hogy a már évekkel ezelőtt rögzült változat helyett az új dalszövegeket alkalmazza.
Másik új projektje a nyárra a pár napja szintén Pécsen bemutatott "The Show Must Go On - Queen Tribute Concert Show". A külföldön ismert Queen dalok adaptációjából készült "We Will Rock You" című musical alapján színpadra állított koncert showban Attila Koós Réka elsődleges partnereként lép színre, egyfajta Oberon és Titániát megformázva. Úgy vélem, egy külön élmény beszámolót érdemel ez a show, ezért ezt a gondolatmenetet itt most le is zárom. Annyit jegyeznék még meg, hogy ez a koncert nagyszabásúságát tekintve is több előadásra termett, így örömmel közölhetem, hogy a jövőben több helyszínen is előadásra kerül, így többek között a fővárosban is, várhatóan ősszel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése